A Mizse természetes ásványvíz másodszor is elnyerte a MagyarBrands „Kiváló Fogyasztói Márka” kategória díját és így bekerült 2021 sikeres hazai márkái közé. A kiválasztási folyamat rendkívül komplex: a márka a pénzügyi adatok többszempontú vizsgálata mellett, a fogyasztók és a szakértők összefüggő értékítélete alapján részesülhet az elismerésben.

A díj odaítélése számszerűsíthető kritériumok alapján történik, amelyet egy önkéntes, független szakértőkből álló bizottság döntése egészít ki. Pontozás alapján három alapkategóriában születik meg végül a díjazotti lista.

Idén ismét díjazta a MagyarBrands a hazai, legeredményesebb márkák termékeit, szolgáltatásait. A „Kiváló Fogyasztói Márka” kategóriában többek között a Mizse természetes ásványvíz is megszerezte az elismerést. A kiválasztás során több kitételnek kell megfelelni. Figyelembe veszik az adott márka pénzügyi adatait, valamint a fogyasztók és szakértők véleményét az adott márkáról az identitás, a reputáció, a márkaépítés, a tradíció, az ismertség és a kedveltség szempontrendszerein keresztül. A pályázó márkák ezt követően egy önkéntes, független szakértőkből álló bizottság döntése szerint nyerhették el a díjat.

A MagyarBrands program több mint egy évtizede díjazza az olyan magyar márkákat, amelyek Magyarországon születtek vagy a létrejöttükben, alapításukban magyarok vettek részt. A program fókusza az utóbbi 12 év során nem változott: a vásárlók és az üzleti világ figyelmét ráirányítani a legsikeresebb hazai fogyasztói, üzleti vagy innovatív márkák termékeire, szolgáltatásaira.

A 2021-es évben már 850 márkát tart számon a program, őket sorolják a legkiválóbbak közé. Rendkívüli jelentőségű a MagyarBrands díjazás üzenete a pandémia idején: kiemeli a hazai márkák kiváló teljesítményét, ezáltal pozitívan különbözteti meg azokat a versenytársaiktól.

„A pandémia – az élet oly sok területéhez hasonlóan – a vásárlói elvárásokat is alaposan módosította. Az ismertség, a kedveltség, az ár mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az olyan értékek, mint a gondoskodás, a segítség, az együttérzés és a támogatás. Ez a tendencia a hazai márkák körében is jól érzékelhető: nem csak eladni, hanem adni, segíteni is akarnak. A márkák ma már nem csak a vevőhöz, hanem az Emberhez is szólnak. Az elismerő gratuláció ezért is jár a legjobbaknak.” – mondta el Serényi János, a MagyarBrands program elnöke.

„A Magyarvíz Ásványvíz Kft. 2002 óta van jelen a hazai ásványvíz piacon, a cég meghatározó és legkedveltebb márkája a Mizse. Idei félévben 7%-kal nagyobb forgalmat értünk el, mint tavaly, ráadásul idén június volt az a hónap, amiben a valaha legnagyobb forgalmat generáltuk. Örömünkre szolgál, hogy nem csak a számok, de most ez a díj is minket igazol: a Mizse 2021-ben is a fogyasztók egyik kedvence, és ezt a piaci helyzetet a jövőben is szeretnénk megtartani.” – mondta Balog Zoltán, a Magyarvíz Kft. kereskedelmi igazgatója.
Idén a Mizse 1,5l termékekre új üzenetek kerültek – Üzenetek a palackról címmel. A korábbi zöld üzenetek sikerén felbuzdulva, a pandémia sújtotta családok segítését célozva motiváló, tréfás üzenetek bukkantak fel a palackokon. Szlogenjüket „a család vizse” megnevezést szem előtt tartva a márka kiemelt fontosságúnak tartja, hogy továbbra is lakosságot támogató szerepet vállaljon.

Magyarvíz Kft.

A Magyarvíz Ásványvíz Kft. az egyik legdinamikusabban fejlődő ásványvíz cég, sikertörténete 2002-ben kezdődött. Szakítva a hazai szokásokkal, termékeihez alacsony ásványianyag-tartalmú víz lelőhelyet keresett, melyet Lajosmizse határában meg is talált. A település határában épült meg 8000 négyzetméteres csarnokuk, palackozó üzemük és az 11 200 négyzetméteres raktáruk. Legnépszerűbb termékük a Mizse, mely már háromszor is kiérdemelte az Év Terméke Díjat. 2016-ban egy teljes körű arculatváltás során vidám, színes logót, letisztult címkét kapott a termékcsalád, és egy kedves polip kabalaállatot, a vásárlók döntése alapján.