A Karlovarské minerální vody és Balogh Levente lesz a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója, illetve a franchise jogok birtokosa, és megvásárolják a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit

Értékelés:
(0 szavazat)

A Karlovarské minerální vody (KMV) és Balogh Levente lesz a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója, illetve a franchise jogok birtokosa, és megvásárolják a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit. Ezzel párhuzamosan a KMV megveszi a cég cseh és szlovák érdekeltségeit is.

A tranzakciók még az illetékes versenyjogi hatóságok jóváhagyására várnak, és várhatóan 2018 első félévében zárulnak le. A felvásárlással a KMV és Balogh Levente közös vállalata válik a magyar ásványvíz- és alkoholmentes üdítőital-piac legnagyobb szereplőjévé. A KMV Csoport 50 százalékos bevételnövekedéssel a régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártójává válik.

Az olasz Pasquale család tulajdonában álló csehországi KMV és a Szentkirályi ásványvizet piacvezetővé emelő Balogh Levente három évvel ezelőtt hoztak létre közös vállalatot annak érdekében, hogy a két “ásványvíz-dinasztia” erős regionális családi vállalatcsoportot hozzon létre. Az együttműködés keretében a Balogh Levente vezette magyarországi közös vállalat előbb felvásárolta a Kékkúti Ásványvizet a Nestlétől, majd erőteljes gyárfejlesztésbe kezdett.

A piacépítés folytatásaként most a KMV és Balogh Levente felvásárolják a PepsiCo magyarországi vállalatát, illetve a KMV megveszi az amerikai cég cseh és szlovák érdekeltségeit. A felvásárlást követően a KMV Csoporthoz kerül 900 alkalmazott, két gyártóbázis, és ennek köszönhetően a cégcsoport éves forgalma 189 millió dollárral emelkedik. A termékportfolió a Pepsi, Mirinda, 7Up, Gatorade, Mountain Dew, Lipton, Evervess, Toma dzsúsz és üditő, Toma Forrásvíz, Slice Lemonades, illetve Kristályvíz márkákkal bővül. Emellett a Lays és Cheetos chipsek forgalmazása is az új vállalat kezében lesz.

„Beérett a Pasquale családdal három évvel ezelőtt kötött szövetségünk. Az együttműködésünknek köszönhetően annyira megerősödtünk, hogy jelentős felvásárlásokat tudunk megvalósítani. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a magyar piac, a magyar fogyasztók felé – immáron egy jóval nagyobb vállalatcsoportot irányítva.” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.

„Ennek az akvizíciónak köszönhetően a KMV Csoport csúcsminőségű termékek széles választékát kínálja ügyfeleinek és vásárlóinak Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, és mostantól az eddig hiányzó kóla itallal egészül ki meglévő HORECA portfoliónk” – jelentette ki Alessandro Pasquale, a KMV Csoport vezérigazgatója.

A tranzakció lebonyolítását a Raiffeisenbank segítette pénzügyi tanácsadóként, míg a szükséges pénzügyi forrásokat a ČSOB és a Česká spořitelna bankok biztosították.

 

Céginformációk

Central Europe Mineral Water Holding (CEMW)

A Central Europe Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. 

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.

A Karlovarské minerální vody-ról (KMV)

A KMV Csoport az ásvány- és forrásvizek legnagyobb termelője Közép-Európában. A KMV Csoport küldetése, hogy a minőségi és kulturált italfogyasztás népszerűsítse, illetve termékeit nemzetközileg ismert márkákká fejlessze.

A vállalatot Heinrich Mattoni alapította Carlsbad-ban 1873-ban. A vállalat jelenlegi formáját az 1990-es években nyerte el, amikor az olasz Pasquale család megvásárolta és jelentős fejlesztéseket hajtott végre benne.

Csehországban a KMV a Mattoni ásványvizet, az Aquila forrásvizet, továbbá a Magnesia, Poděbradka, Dobrá voda és Hanácká Kyselka ásványvizeket állítja elő. A Csoport jelenleg 20 országba exportálja termékeit, illetve saját márkákkal van jelen Magyarországon, Bulgáriában és Ausztriában. A KMV Csoportnak összesen 1500 alkalmazottja van.

Ausztriában a KMV Csoport a második az ásványvízpiacon és harmadik helyezett az ízesített italok piacán. Az osztrák Waldquelle ásványvízmárka megvásárlása után sikeresen bővítették azt ízesített változatokkal ugyanazon márkanév alatt. Szlovákiában a KMV Csoport második a természetes ásványvizek piacán. A KMV tavaly felvásárolta a Quadrant Beverages JSC vállalatot, amely a PepsiCo termékek hivatalos gyártója és forgalmazója Bulgáriában.

A KMV Csoport kiemelten támogatja a sportot, a kultúrát és a szórakozást. Emellett számos környezetvédelmi kezdeményezést is támogat. A KMV tagja a National Network of Global Compact CR-nek, azon vállalatok és szervezetek együttműködési platformjának, amelyek az ENSZ Global Compact – a világ legnagyobb vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági kezdeményezése – szellemében tevékenykednek.