Sajtóközlemény
Budapest, 2016. február 16.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesített nettó árbevétele 2015-ben 13 százalékkal haladta meg a két cég előző évi adatait, míg a magyar ásványvízpiac értékben 10,5 százalékkal növekedett. Az összpiac teljesítményét meghaladó eredmény jelenti a közös tulajdonba került vállalatok első közös sikerét. A piac volumenben is növekedett, ami megfelel a globális trendeknek: 2015-ben először fogyott világszerte több palackozott víz, mint szénsavas üdítőital.

800 ezer forintos gyorssegélyt ajánlott fel a Kékkúti Ásványvíz Zrt. a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságnak, amelynek területén az elmúlt húsz év egyik legsúlyosabb tömeges madárpusztulására derült fény a napokban. A támogatás hozzájárul a madárpopuláció védelméhez.

Sajtóközlemény, 2016. január 26.

Az élelmiszeripar előtt álló kihívásokról és az ágazat jövőjéről rendezett nyilvános kerekasztal-megbeszélést az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) Budapesten 2015. november 25-én.

Csaknem 3 milliárd forintból épült, PET-palackok teljes újrahasznosítását szolgáló innovációs kutatóközpontot avattak fel ünnepélyes keretek között a Karcagi Ipari Parkban pénteken.

Igazi sikertörténetnek nevezte a vásárnap záruló, 950 kiállítót és több tízezer látogatót vonzó, öt napig tartó Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) a földművelésügyi miniszter a vásár hivatalos záró rendezvényén, Budapesten.

Megismertetni, megszerettetni és eladni a magyar élelmiszeripari termékeket külföldön és itthon – ez a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság és vele együtt 26 agrárágazatot képviselő reprezentatív állami és szakmai szervezet közös célja.

Magyar ásványvíz palackozók biztosították június hónapban a Milánói Világkiállításon a magyar pavilonban tartott ásványvíz kóstoltatásokon az ásványvizet.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége üdvözli az élelmiszeripari fejlesztési stratégia elfogadását. Ugyanakkor az uniós pályázatok jelenleg zajló hazai kiírása aggodalomra ad okot.

WorldStar Awards: A fenntarthatósági díj arany fokozatával is kitüntették a vállalat csomagolóanyagát

Budapest, 2015. június 12., péntek (MTI) A NaturAqua ásványvíz ezentúl a jövő élelmiszercsomagolási technológiáját, a PlantBottle technológiát alkalmazza, amely lehetővé teszi a teljes egészében újrahasznosítható PET-palackok előállítását - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.